dilluns, 28 de gener del 2013

Visita a l'obra


                                                                                                     l'obra hivernant....

Aquest final d'any m'he proposat, entre el llistat habitual de bons propòsits, reempendre el blog i tornar amb el subministrament d'emocions. Espero que tingui millor sort que els propòsits habituals.

Començaré amb la visita a una obra que hiverna, esperant i desesperant.  Pujo a la muntanya, i cada cop anoto amb paciència i ma de notari si hi ha algún canvi, mentres  l'obra segueix hivernant, canvia l'entorn, els arbres perden les fulles, neva, plou o fa un sol esplendit com aquest últim dia d'hivern.


  


divendres, 18 de gener del 2013

De com em vaig fer gran amb el Parc dels Pinetons de Ripollet.

Ja cantava en Julio Iglesias allò del "de niña a mujer", que en el meu cas seria... ¿"de niño a mujeriego"? Bé, tant és. La cosa és que amb aquest parc vaig passar d'estudiant i becari de l'AMB en la seva primera fase a arquitecte en la segona fase, i sempre al costat d'en Claudi Aguiló Riu que és la cosa més semblant a un "sensei" que hagi tingut mai. La cosa va acabar amb un memorable viatge a Pàdua on el seu col·legi d'arquitectes ens va atorgar el premi a l'espai públic de la Biennale Barbara Cappochin, un premi que d'acord, no coneix ni Cristo, però que comptava amb en David Chipperfield al jurat, el que em va inflar l'ego durant una bona temprada. De totes maneres el millor record són les estones que amb en Jordi P ens vam passar fent la maqueta de la primera fase, mentre projectàvem directament tot retallant el cartró finlandès amb el que construíem el territori. En Claudi ens deixava fer i de tant en tant venia, mirava i aconseguia treure la punta al projecte. Només ara que ho penso me n'adono de com ho enyoro.

Una escala travessa-talussos. Observi's la conya dels replans, que per normativa cada pocs graons n'hi ha d'haver un. I aquí hi són.

Us passo el link al Parc dels Pinetons de Ripollet de la meva pàgina web on podreu trobar unes quantes fotos més de l'obra. Salut i bon any, que veig que aquesta és la primera entrada al bloc del 2013!