dimarts, 29 de maig del 2012

Successos paranormals: d'iniciar les obres d'una casa i de la xarxa curry.

El client fent de saurí per la seva parcel·la.

Avui, mentre Bankia s'esfondra i la prima de risc es dipara, hem fet el replanteig d'una casa. Hem quedat de bon matí amb el client (que a l'hora farà de constructor per tal d'estalviar-se uns diners i guanyar maldecaps), l'aparellador, un veí amb una grua que remourà les terres i l'estructurista. Amb fils hem marcat l'àmbit de la casa per tal de comprovar que hi cap i no hi passen coses rares tals com que les darreres pluges hagin encongit el terreny. Bé, de coses rares sí que en passen: a aquestes alçades de la pel·lícula va i algú decideix de fer-se una casa... Doncs precisament perquè van maldades que la fem. El client fa temps que està convençut que el sistema financer del país se'n va a pastar fang així que té pressa a transformar uns diners que demà potser no valguin res en una llar. En la seva llar. Si quan vam començar el projecte aquest plantejament ens el miràvem ben escèptics, el cul petit que avui se'ns queda a l'escoltar les notícies ens fa ser més crèduls davant qualsevol predicció apocalíptica, la veritat...

 I com que els expedients X no venen sols, aquest és el primer projecte que hem de resoldre atenent a la xarxa curry del terreny. Això dels raigs curry creia que eren els súperpoders del darrer súperheroi de Bollywood, però es veu que no, que són unes línies naturals d'energia que creuen la Terra en direccions ortogonals, unes línies que te les trobes cada parell de metres. En la seva intersecció cal evitar de situar-hi elements d'estades perllongades (el llit, el sofà... el vàter?), pel que la distribució del programa esdevé un sudoku d'un parell de collons. Com que la cosa no era prou simpàtica, també vam haver d'atendre les línies d'aigua subterrània, que segueixen un patró similar. Tot això ens ho van passar en un dibuix en AutoCAD que recollia el treball de camp d'un tipus pasejant-se amunt i avall de la parcela amb unes varetes a les mans.

Amb una mica de sort encara ens farem famosos. Falta ben poc per atreure l'atenció de l'Íker Jiménez i que ens dediqui un reportatge a Tercer Milenio...

El plànol amb les radiacions naturals de la parcel·la.

4 comentaris:

  1. Valgam' Deu!!! "Wünschelrutengänger, Erdstrahlen, Wasseradern... etc." El client no será seguidor de Rudolf Steiner i els seus Antroposophen? Fa treinta anys que vaig sentir-ho per primer cop en Alemanya i ara m'ho torno a trobar. La superstició tampoc no coneix fronteres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. 30 anys endarrerits... Si és que arribem a tot arreu a misses dites. I de la superstició no me'n facis parlar malament, que si dóna de menjar benvinguda sigui (Cristos fregits al marge, que en aquest país la digestió igual l'has de fer davant del jutge)

      http://www.youtube.com/watch?v=1bTFn-T85Xw

      Elimina
  2. Bona sort amb l'obra company, i no et queixis:
    1- Com a premisa de projecte ´es bastant m´es original que la majoria, i si no queda b´e sempre se li pot donar la culpa a les linees curry.
    2- Començar una obra avui ´es bastant proper a un miracle. I ja se sap que els miracles fan creure als m´es increduls

    ResponElimina
    Respostes
    1. Se m'acut que aquesta podria ser la primera d'una línia de cases, les cases-curry. I a partir d'aquí, un parc-al-pil-pil, un gratacels-a-la-riojana... La Sandra segur que s'hi engresca..!

      Elimina