dilluns, 9 d’abril del 2012

Barraquisme i eufemismes a Barcelona.

Scan-110103-0030
Interior de Can Ricart. Desembre de 2010.

A l'edició digital de La Vanguardia avui es pot llegir: 

"Mueren cuatro personas en el incendio de una barraca en un solar abandonado de Barcelona"

Un titular calcat al del telenotícies de TV3, que també parlava de solar abandonat. Abandonat però del que hi ha constància de gent vivint-hi des del 2009.

A veure. Està clar que hi havia un solar. I al solar al menys hi havia una barraca habitada. Així que m'agradaria saber a què ve l'adjectiu "abandonat" que no paren de repetir-nos els mitjans.

Sospito que el quart poder és en bona mesura una simple extensió del relat del poder executiu. És a dir,  un poder 1.4, 3.2 o alguna cosa per l'estil. En tot cas un poder dependent.

Sempre serà de més bon digerir parlar de solars abandonats per on hi passava una barraca que de barraquisme a la Barcelona del segle XXI. Malabarismes dialèctics.

3 comentaris:

  1. Com a contrapunt, bona cobertura des de El Periòdico. S'estan dedicant a un periodisme d'extrema proximitat prou interessant...

    ResponElimina
  2. Fa uns mesos vaig estar fent fotos en 22@. De seguida vaig ensopegar amb la part "fosca" del barri. Desprès del barraquisme venen els garatges, patis interiors habitats i lo que es deixava intuir des de fora, les infravivendes dels blocs de pisos.

    ResponElimina
  3. The dark side... sovint és un costat massa fosc... Jo vaig estar per dins de Can Ricart i voltants fa poc més d'un any:
    http://antropograf.blogspot.com.es/search/label/Can%20Ricart
    Només en vaig veure la cara simpàtica...

    ResponElimina